Τσιγαρίζουμε το κρέας σε λίγο λάδι απ’ όλες τις πλευρές, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφήνουμε να πάρουν λίγο χρώμα και σβήνουμε με 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά, σκεπάζουμε, και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά(εάν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό). Όταν το κρέας έχει σχεδόν μαλακώσει προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και το αλάτι και το αφήνουμε να μαλακώσει καλά.Εν τω μεταξύ έχουμε κόψει τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες των 4 εκατοστών. Τις τηγανίζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και έπειτα τις βάζουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί. Αδειάζουμε μ’ ένα κουταλάκι του γλυκού πολύ λίγο από την ψίχα της μελιτζάνας και βάζουμε σ’ αυτό το κενό ένα κομμάτι κρέας. Παραδίπλα στην ψίχα πιέζουμε έναν κύβο “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας βάζουμε τις μελιτζάνες σ’ ένα ταψί, τις σκεπάζουμε, και πρίν τις σερβίρουμε τις ζεσταίνουμε λίγο στο φούρνο. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας.
Φωλιές μελιτζάνας με ταλαγάνι Πέτρας
Υλικά
- 4 μελιτζάνες φλάσκες
- λάδι για το τηγάνισμα
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (χτένι), σε κύβους τών 4 εκατοστών
- 1 κρέμμύδι σε κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 δαφνόφυλλο, λίγους κόκκους μπαχάρι,
- 1 γαρύφαλλο, λίγο ξύλο κανέλα
- αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
- 2-3 φλιτζ. τσαγιού νερό
- 2 κουτ. σούπας λάδι για τη σάλτσα
- 3 ντομάτες τριμμένες
- 2 φέτες “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ” σε χοντρούς κύβους