Φριτάτα με ταλαγάνι Πέτρας

Υλικά

  • 5 αβγά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού βρασμένο σπανάκι ή βλήτα
  • 1 φέτα “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ” σε κύβους ή 1/2 φλιτζ. καφέ τριμ. “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”
  • 1/2 κρεμμύδι σε κύβους ή λεπτές φέτες,
  • λίγο σκόρδο (προεραιτικά)
  • 1 φλιτζ. καφέ ψιλοκομμένο μπέικον ή 2 μανιτάρια (όπως επιθυμούμε)
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο, αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 φλιτζ. καφέ γάλα
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
Φριτάτα με ταλαγάνι Πέτρας

Εκτέλεση

Σ’ένα τηγάνι σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει, (εάν θέλουμε, τώρα προσθέτουμε το μπέικον ή τα μανιτάρια) έπειτα προσθέτουμε το βρασμένο και κομμένο σπανάκι (ή βλήτα) και το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Το αφήνουμε στη φωτιά να φύγουν λίγο τα υγρά. Χτυπάμε τα αβγά με ένα σύρμα μαζί με το γάλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με το μίγμα σπανάκι και τους κύβους “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”. Αλάτι, πιπέρι κατά προτίμηση. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το κλωνάρι δεντρολίβανου κομμένο στα δύο, πάνω από το μίγμα με τα χτυπημένα αβγά. Ψήνουμε σε σιγανή φωτιά ώσπου να ροδίσει στην κάτω πλευρά και σταθεροποιηθεί λιγάκι. Με τη βοήθεια ενός καπακιού αναποδογυρίζουμε τη φριτάτα και την αφήνουμε λίγο ακόμα να ψηθεί.