Παρασκευάζουμε τον τραχανά ανάλογα με τις οδηγίες ή τις γνώσεις μας στην ποσότητα που επιθυμούμε.Υπολογίζουμε για κάθε πιάτο 1/2 φέτα “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ” και 3 ντοματίνια.
Το “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ” μπορούμε να το ψήσουμε στη σχάρα ή στην τοστιέρα και μετά να το κόψουμε σε μικρούς κύβους (εναλλακτικά μπορούμε να το αλευρώσουμε και να το τηγανίζουμε σε λίγο λάδι ενώ το έχουμε κόψει σε κύβους προηγουμένως). Τα ντοματίνια τα κόβουμε στη μέση, τα βάζουμε σ’ ένα ταψί, τα περιχύνουμε με ελάχιστο λάδι, αλάτι και λίγο θυμάρι ή βασιλικό, και τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά στο φούρνο μέχρι να μαραθούν.
Σερβίρουμε τον τραχανά στα πιάτα και βάζουμε από επάνω τους κύβους “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ” και λίγα ντοματίνια.