Ταλαγάνι Πέτρας με αποξηραμένα φρούτα

Υλικά

  • 4 αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 5 αποξηραμένα βερίκοκα
  • 1 φλιτζ. καφέ αποξηραμένη σταφίδα
  • 1 1/2 φλιτζ. καφέ μαύρη ζάχαρη
  • 2 φλιτζ. καφέ λευκό κρασί
  • 1 φέτα “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”
Ταλαγάνι Πέτρας με αποξηραμένα φρούτα

Εκτέλεση

Σ’ ένα τηγάνι καραμελώνουμε τη ζάχαρη να πάρει λίγο χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και όταν λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να μαλακώσουν λίγο. Ψήνουμε το “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ” στη σχάρα ή αλλιώς το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε σε λίγο λάδι. Σερβίρουμε το “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ” σ’ ένα πιάτο και ρίχνουμε από πάνω και δίπλα το μίγμα με τα αποξηραμένα φρούτα.