Ταλαγάνι Πέτρας με αποξηραμένα φρούτα

Υλικά

  • 4 αποξηραµένα δαµάσκηνα
  • 5 αποξηραµένα βερίκοκα
  • 1 φλιτζ. καφέ αποξηραµένη σταφίδα
  • 1 1/2 φλιτζ. καφέ µαύρη ζάχαρη
  • 2 φλιτζ. καφέ λευκό κρασί
  • 1 φέτα “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”

Εκτέλεση

Σ’ ένα τηγάνι καραμελώνουμε τη ζάχαρη να πάρει λίγο χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και όταν λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να μαλακώσουν λίγο. Ψήνουμε το “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ” στη σχάρα ή αλλιώς το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε σε λίγο λάδι. Σερβίρουμε το “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ” σ’ ένα πιάτο και ρίχνουμε από πάνω και δίπλα το μίγμα με τα αποξηραμένα φρούτα.

Go to Top