Σ’ ένα τηγάνι καραμελώνουμε τη ζάχαρη να πάρει λίγο χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και όταν λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να μαλακώσουν λίγο. Ψήνουμε το “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ” στη σχάρα ή αλλιώς το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε σε λίγο λάδι. Σερβίρουμε το “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ” σ’ ένα πιάτο και ρίχνουμε από πάνω και δίπλα το μίγμα με τα αποξηραμένα φρούτα.
Ταλαγάνι Πέτρας με αποξηραμένα φρούτα
Υλικά
- 4 αποξηραμένα δαμάσκηνα
- 5 αποξηραμένα βερίκοκα
- 1 φλιτζ. καφέ αποξηραμένη σταφίδα
- 1 1/2 φλιτζ. καφέ μαύρη ζάχαρη
- 2 φλιτζ. καφέ λευκό κρασί
- 1 φέτα “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”