Ταλαγάνι Πέτρας με αποξηραμένα φρούτα
Υλικά
- 4 αποξηραµένα δαµάσκηνα
- 5 αποξηραµένα βερίκοκα
- 1 φλιτζ. καφέ αποξηραµένη σταφίδα
- 1 1/2 φλιτζ. καφέ µαύρη ζάχαρη
- 2 φλιτζ. καφέ λευκό κρασί
- 1 φέτα “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”
Εκτέλεση
Σ’ ένα τηγάνι καραμελώνουμε τη ζάχαρη να πάρει λίγο χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και όταν λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να μαλακώσουν λίγο. Ψήνουμε το “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ” στη σχάρα ή αλλιώς το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε σε λίγο λάδι. Σερβίρουμε το “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ” σ’ ένα πιάτο και ρίχνουμε από πάνω και δίπλα το μίγμα με τα αποξηραμένα φρούτα.