Σαλάτα με σιτάρι και ταλαγάνι Πέτρας

Υλικά

  • 150 γρ. σιτάρι ολόκληρο
  • 8-10 φύλλα ρόκα ή βαλεριάνα
  • 1 ψημένο κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους, ή άλλα ψημένα λαχανικά (ή κατά προτίμηση ωμά λαχανικά κομμένα σε κύβους όπως:
  • καρότο, κόκκινη πιπεριά, αγγούρι)
  • 1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σε κύβους
  • αλάτι, βαλσάμικο ξύδι, ελαιόλαδο
  • 1 φέτα “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”
  • 2 κουτ. σούπας λάδι για το τηγάνισμα
  • αλεύρι για το πανάρισμα
Σαλάτα με σιτάρι και ταλαγάνι Πέτρας

Εκτέλεση

Βράζουμε το σιτάρι, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.Το ανακατεύουμε με τα λαχανικά, αλάτι, βαλσάμικο ξύδι και ελαιόλαδο και σερβίρουμε σε ένα πιάτο.

Κόβουμε το “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ” σε λωρίδες, το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε σε λίγο λάδι απ’ όλες τις πλευρές.

Σερβίρουμε επάνω στη σαλάτα.