Σαλάτα λαχανόκηπος με Tαλαγάνι Πέτρας

Υλικά

  • 1/3 από ένα γαλλικό µαρούλι
  • 1/2 σικορέ (αντίβ)
  • 1 φύλλο κινέζικο λάχανο
  • 2 φύλλα λόλο ρόσσο µαρούλι
  • 6-7 φύλλα ρόκα
  • 6-7 φύλλα βαλεριάνα
  • 4-5 ντοµατίνια κόκκινα και κίτρινα (ή ραπανάκια την άνοιξη)
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκοµµένο κρεµµύδι
  • 1 φλιτζ. καφέ βινεγκρέτ µε βαλσάµικο ή σκέτο βαλσάµικο ξύδι και ελαιόλαδο.
  • 1 φέτα “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ” σε κύβους
  • 2 κουτ. σούπας λάδι, λίγο αλεύρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα φύλλα σαλάτας με τα χέρια σε χοντρά κομμάτια. Τ’ ανακατεύουμε προσεκτικά μαζί με τα ντοματίνια και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σ’ ένα τηγανάκι, αλευρώνουμε τους κύβους “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ” και τους τηγανίζουμε να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τη βινεγκρέτ ή βαλσάμικο ξύδι και λίγο λάδι στη σαλάτα, τη σερβίρουμε σε μια πιατέλα και μοιράζουμε από επάνω τους τηγανιτούς κύβους “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”.

Go to Top