Μανιτάρια γεμιστά με πέστο και ταλαγάνι

Υλικά

  • 8 µανιτάρια σαµπινιόν
  • 1 κουτ. σούπας λάδι
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 2 κουτ. σούπας πέστο έτοιµο ή δικό µας (πολτός βασιλικού µε λίγο σκόρδο)
  • 4 λιαστές ντοµάτες κοµµένες σε κύβους
  • 1 φέτα “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”, κοµµένη σε µικρούς κύβους
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκοµµένος µαϊντανός

Εκτέλεση

Αφαιρούμε το κοτσάνι από τα μανιτάρια. Βάζουμε τα μανιτάρια σ’ ένα ταψί με το λευκό μέρος προς τα κάτω, προσθέτουμε και τα κοτσάνια, τα ραντίζουμε με λίγο λάδι και λευκό κρασί, αλατοπιπερώνουμε. Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 °C για 10 λεπτά. Παίρνουμε τα κοτσάνια και τα πολτοποιούμε στο μπλεντεράκι με λίγα υγρά από το ταψί. Ανακατεύουμε τον πολτό με τον μαϊντανό και τη λιαστή ντομάτα. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι.Τα κεφαλάκια των μανιταριών τ’αναποδογυρίζουμε να φύγουν τα υγρά τους. Βάζουμε σε κάθε πάτο έναν κύβο “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”, και καλύπτουμε το υπόλοιπο κενό με τη γέμιση.
Τέλος βάζουμε σε κάθε μανιτάρι άλλους 3 – 4 κύβους “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”.

Go to Top