Μανιτάρια γεμιστά με πέστο και ταλαγάνι

Υλικά

  • 8 μανιτάρια σαμπινιόν
  • 1 κουτ. σούπας λάδι
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 2 κουτ. σούπας πέστο έτοιμο ή δικό μας (πολτός βασιλικού με λίγο σκόρδο)
  • 4 λιαστές ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 φέτα “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
Μανιτάρια γεμιστά με πέστο και ταλαγάνι

Εκτέλεση

Αφαιρούμε το κοτσάνι από τα μανιτάρια. Βάζουμε τα μανιτάρια σ’ ένα ταψί με το λευκό μέρος προς τα κάτω, προσθέτουμε και τα κοτσάνια, τα ραντίζουμε με λίγο λάδι και λευκό κρασί, αλατοπιπερώνουμε. Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 °C για 10 λεπτά. Παίρνουμε τα κοτσάνια και τα πολτοποιούμε στο μπλεντεράκι με λίγα υγρά από το ταψί. Ανακατεύουμε τον πολτό με τον μαϊντανό και τη λιαστή ντομάτα. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι.Τα κεφαλάκια των μανιταριών τ’αναποδογυρίζουμε να φύγουν τα υγρά τους. Βάζουμε σε κάθε πάτο έναν κύβο “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”, και καλύπτουμε το υπόλοιπο κενό με τη γέμιση.
Τέλος βάζουμε σε κάθε μανιτάρι άλλους 3 – 4 κύβους “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”.

Σημέιωση:
Πριν το σερβίρισμα ψήνουμε τα γεμιστά μανιτάρια λίγα λεπτά στο φούρνο να ζεσταθούν και να ροδίσει το “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”.