Λαχανικά au gratin

Υλικά

  • 3 μπουκετάκια μπρόκολο
  • 3 καρότα
  • 2 πατάτες
  • 1/2 πράσο
  • 4 φλιτζ. τσαγιού σάλτσα μπεσαμέλ
  • με λίγο μοσχοκάρυδο και ελάχιστο σκόρδο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 220 γρ. τριμμένο “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”
Λαχανικά au gratin

Εκτέλεση

Βράζουμε τα λαχανικά ξεχωριστά να μαλακώσουν. Βουτυρώνουμε 4 κεραμικές μικρές φόρμες για το φούρνο ή 1 μεγάλη. Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια τα λαχανικά και τα μοιράζουμε στις φόρμες. Περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο, λίγο αλάτι και το μισό τριμμένο “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”. Σκεπάζουμε με τη σάλτσα μπεσαμέλ και
ρίχνουμε από επάνω το υπόλοιπο τριμμένο “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα.