Λαχανικά au gratin με Ταλαγάνι Πέτρας

Υλικά

  • 3 µπουκετάκια µπρόκολο
  • 3 καρότα
  • 2 πατάτες
  • 1/2 πράσο
  • 4 φλιτζ. τσαγιού σάλτσα µπεσαµέλ µε λίγο µοσχοκάρυδο και ελάχιστο σκόρδο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 250 γρ. τριµµένο “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”

Εκτέλεση

Βράζουμε τα λαχανικά ξεχωριστά να μαλακώσουν. Βουτυρώνουμε 4 κεραμικές μικρές φόρμες για το φούρνο ή 1 μεγάλη. Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια τα λαχανικά και τα μοιράζουμε στις φόρμες. Περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο, λίγο αλάτι και το μισό τριμμένο “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”. Σκεπάζουμε με τη σάλτσα μπεσαμέλ και ρίχνουμε από επάνω το υπόλοιπο τριμμένο “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα.

Go to Top