Βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε και το μπέικον και το αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα (εάν θέλουμε προσθέτουμε και τα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες μαζί με το μπέικον). Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με το “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ” σε κύβους, το μπέικον (και τα μανιτάρια). Προσθέτουμε το χτυπημένο αβγό στη μπεσαμέλ και την ανακατεύουμε με τα μακαρόνια. Βάζουμε σ’ ένα πύριμαχο σκεύος, αλείφουμε από επάνω με λίγο βούτυρο και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσε