Κοχυλάκι στο φούρνο

Υλικά

  • 250 γρ. κοχυλάκι ή κοφτό μακαρονάκι
  • 1/2 λίτρο σάλτσα μπεσαμέλ, όχι πολύ πηχτή, με αρκετό βούτυρο.
  • 2 φέτες “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”, κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μπέικον
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2-3 μανιτάρια σαμπινιόν
  • 1 αβγό
Κοχυλάκι στο φούρνο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε και το μπέικον και το αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα (εάν θέλουμε προσθέτουμε και τα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες μαζί με το μπέικον). Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με το “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ” σε κύβους, το μπέικον (και τα μανιτάρια). Προσθέτουμε το χτυπημένο αβγό στη μπεσαμέλ και την ανακατεύουμε με τα μακαρόνια. Βάζουμε σ’ ένα πύριμαχο σκεύος, αλείφουμε από επάνω με λίγο βούτυρο και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσε