Κοχυλάκι στο φούρνο με Ταλαγάνι Πέτρας

Υλικά

  • 250 γρ. κοχυλάκι ή κοφτό µακαρονάκι
  • 1/2 λίτρο σάλτσα µπεσαµέλ, όχι πολύ πηχτή, µε αρκετό βούτυρο. 
  • 2 φέτες “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”, κοµµένες σε µικρούς κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού µπέικον
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκοµµένο κρεµµύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2-3 µανιτάρια σαµπινιόν
  • 1 αβγό

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε και το μπέικον και το αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα (εάν θέλουμε προσθέτουμε και τα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες μαζί με το μπέικον). Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με το “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ” σε κύβους, το μπέικον (και τα μανιτάρια). Προσθέτουμε το χτυπημένο αβγό στη μπεσαμέλ και την ανακατεύουμε με τα μακαρόνια. Βάζουμε σ’ ένα πύριμαχο σκεύος, αλείφουμε από επάνω με λίγο βούτυρο και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Go to Top