Ανακατεύουμε το τριμμένο ταλαγάνι με το ένα αβγό και τον φρέσκο , ψιλοκομμένο δυόσμο. Γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς μέχρι το σημείο που χωρίζουν τα πέταλα. Διπλώνουμε προς τα μέσα τα πέταλα για να κλείσουν. Με ένα σύρμα ανακατεύουμε το αλεύρι με το αβγό, αλάτι, πιπέρι και όση μπύρα ή σουρωτή πάρει για να γίνει ένα κουρκούτι, όχι πολύ πηχτό. Ζεσταίνουμε το σε ένα κατσαρολάκι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά τους κολοκυθοανθούς που έχουμε βουτίξη στο κουρκούτι μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα. Εαν θέλουμε μπορούμε να τους συνοδεύσουμε με σοταρισμένη ντομάτα, στην οποία έχουμε προσθέσει αλάτι, πιπέρι και βασιλικό.
Κολοκυθανθοί γεμιστοί με ταλαγάνι Πέτρας
Υλικά
- 10 κολοκυθοανθοί
- 200γρ. “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ” τριμμένο
- δυόσμος φρέσκος
- 2 αβγά
- 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
- μπύρα ή σουρωτή
- αλάτι, πιπέρι
- λάδι για το τηγάνισμα
- 1 ντομάτα ώριμη, κομμένη σε κύβους
- 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένος βασιλικός