Σοτάρουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα καρότα και το τζίντζερ. Όταν χρειαστεί βάζουμε λίγο νερό, και μετά από περίπου 10 λεπτά προσθέτουμε και τις πατάτες, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσουν με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Πολτοποιούμε τα βρασμένα λαχανικά μ’ ένα πιρούνι και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λάιμ, τον κόλιανδρο και τους κύβους πιπεριάς Φλωρίνης. Στη συνέχεια, κόβουμε στα 4 την κάθε φέτα “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”. Χτυπάμε το αβγό και ανακατεύουμε το αλεύρι με το αμύγδαλο φιλέ.
Περνάμε το “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ” πρώτα από το αβγό και μετά από το αλεύρι με το αμύγδαλο και το τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει. Σερβίρουμε τον πουρέ κυκλικά ή σε λωρίδα σ’ ένα πιάτο και από δίπλα ή επάνω τα σνιτσελάκια “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”.