Εξωτικός πουρές με σνιτσελάκια ταλαγάνι

Υλικά

για τα σνιτσελάκια

  • “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”:
  • 2 φέτες “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”
  • 1 αβγό
  • λίγο αλεύρι
  • 1 φλιτζ. καφέ αμύγδαλα φιλέ (ή σουσάμι)
  • λίγο λάδι για το τηγάνισμα

 

για τον εξωτικό πουρέ λαχανικών:

  • 4 καρότα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 3 πατάτες, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 1/2 κρεμμύδι σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
  • 1 λάιμ, ξύσμα και χυμός
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο (ή μαϊντανό)
  • 1/2 πιπεριά Φλωρίνης, σε μικρούς κύβους
  • αλάτι, πιπέρι, εάν θέλουμε λίγο μπούκοβο
Εξωτικός πουρές με σνιτσελάκια ταλαγάνι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα καρότα και το τζίντζερ. Όταν χρειαστεί βάζουμε λίγο νερό, και μετά από περίπου 10 λεπτά προσθέτουμε και τις πατάτες, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσουν με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Πολτοποιούμε τα βρασμένα λαχανικά μ’ ένα πιρούνι και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λάιμ, τον κόλιανδρο και τους κύβους πιπεριάς Φλωρίνης. Στη συνέχεια, κόβουμε στα 4 την κάθε φέτα “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”. Χτυπάμε το αβγό και ανακατεύουμε το αλεύρι με το αμύγδαλο φιλέ.

Περνάμε το “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ” πρώτα από το αβγό και μετά από το αλεύρι με το αμύγδαλο και το τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει. Σερβίρουμε τον πουρέ κυκλικά ή σε λωρίδα σ’ ένα πιάτο και από δίπλα ή επάνω τα σνιτσελάκια “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”.