Σνιτσελάκια με πουρέ και Ταλαγάνι Πέτρας

Υλικά

για τα σνιτσελάκια 

  • “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”:
  • 2 φέτες “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”
  • 1 αβγό
  • λίγο αλεύρι
  • 1 φλιτζ. καφέ αµύγδαλα φιλέ (ή σουσάµι)
  • λίγο λάδι για το τηγάνισµα

για τον εξωτικό πουρέ λαχανικών:

  • 4 καρότα, κοµµένα σε χοντρές ροδέλες
  • 3 πατάτες, κοµµένες σε χοντρά κοµµάτια
  • 1/2 κρεµµύδι σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ τριµµένο
  • 1 λάιµ, ξύσµα και χυµός
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο  ψιλοκοµµένο (ή µαϊντανό)
  • 1/2 πιπεριά Φλωρίνης, σε µικρούς κύβους
  • αλάτι, πιπέρι, εάν θέλουµε λίγο µπούκοβο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα καρότα και το τζίντζερ. Όταν χρειαστεί βάζουμε λίγο νερό, και μετά από περίπου 10 λεπτά προσθέτουμε και τις πατάτες, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσουν με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Πολτοποιούμε τα βρασμένα λαχανικά μ’ ένα πιρούνι και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λάιμ, τον κόλιανδρο και τους κύβους πιπεριάς Φλωρίνης. Στη συνέχεια, κόβουμε στα 4 την κάθε φέτα “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”. Χτυπάμε το αβγό και ανακατεύουμε το αλεύρι με το αμύγδαλο φιλέ. Περνάμε το “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ” πρώτα από το αβγό και μετά από το αλεύρι με το αμύγδαλο και το τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει. Σερβίρουμε τον πουρέ κυκλικά ή σε λωρίδα σ’ ένα πιάτο και από δίπλα ή επάνω τα σνιτσελάκια “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”.

Go to Top