Ελβετικό τοστ με ταλαγάνι Πέτρας

Υλικά

  • 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί με προζύμι ή ολικής αλέσεως
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο και λάδι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό ξηρό κρασί
  • 200γρ. τριμμένο “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”
  • 1 αβγό
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο, βασιλικό)

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το τριμμένο “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ” με το χτυπημένο αβγό, το κρασί και τα μυρωδικά της αρεσκείας μας. Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και ροδίζουμε τις φέτες ψωμιού και από τις δυο πλευρές. Έπειτα τις αλείφουμε με το μίγμα “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ” και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.