Γαλλική κρεμμυδόσουπα με Ταλαγάνι Πέτρας

Υλικά

  • 2 κρεµµύδια µικρά, κοµµένα σε λεπτές φέτες
  • 8 φέτες µπαγκέτας ή άλλου ψωµιού προηγούµενης ηµέρας
  • 150 γρ. τριµµένο “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”
  • 1-2 κουτ.σούπας βούτυρο και λίγο λάδι
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκοµµένο σχινόπρασο
    ή µαϊντανό
  • περίπου 800 ml ζωµό από κρέας ή ζωµό λαχανικών, που έχουµε βράσει

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει. Το αφαιρούμε και το κρατάμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο και ροδίζουμε τις φέτες ψωμιού απο τις δυο πλευρές.
Τις βάζουμε σ’ ένα ταψί, και σκεπάζουμε την κάθε μια με τριμμένο “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”. Έπειτα τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”. Μοιράζουμε το κρεμμύδι σε 4 βαθιά πιάτα, ρίχνουμε από επάνω ζεστό ζωμό και λίγο ψιλοκομμένο σχινόπρασο. Έπειτα βάζουμε σε κάθε πιάτο 2 φέτες ψημένο ψωμί με “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”.

Go to Top