Γαλλική κρεμμυδόσουπα με ταλαγάνι Πέτρας

Υλικά

  • 2 κρεμμύδια μικρά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 8 φέτες μπαγκέτας ή άλλου ψωμιού προηγούμενης ημέρας
  • 150 γρ. τριμμένο “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”
  • 1-2 κουτ.σούπας βούτυρο και λίγο λάδι
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σχινόπρασο ή μαϊντανό
  • περίπου 800 ml ζωμό από κρέας ή ζωμό λαχανικών, που έχουμε βράσει
Γαλλική κρεμμυδόσουπα με ταλαγάνι Πέτρας

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει. Το αφαιρούμε και το κρατάμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο και ροδίζουμε τις φέτες ψωμιού απο τις δυο πλευρές.

Τις βάζουμε σ’ ένα ταψί, και σκεπάζουμε την κάθε μια με τριμμένο “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”. Έπειτα τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”. Μοιράζουμε το κρεμμύδι σε 4 βαθιά πιάτα, ρίχνουμε από επάνω ζεστό ζωμό και λίγο ψιλοκομμένο σχινόπρασο. Έπειτα βάζουμε σε κάθε πιάτο 2 φέτες ψημένο ψωμί με “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ”.