Για τη ζύμη: ανακατεύουμε το νερό με το χτυπημένο αβγό και το αλάτι και προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται για να γίνει ένα λείο και μαλακό ζυμάρι.
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 1 ώρα.
Για τη γέμιση: ανακατεύουμε το τριμμένο “ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΠΕΤΡΑΣ” με τη μυζήθρα και το αβγό. Παίρνουμε ένα κομμάτι του ζυμαριού και το
ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο. Κόβουμε κύκλους με τη βοήθεια ενός μικρού ποτηριού ή τσέρκι και βάζουμε λίγο από τη γέμιση. Διπλώνουμε και πιέζουμε τις άκρες με τα δάχτυλα ή μ’ ένα πιρούνι για να κλείσουν καλά. Βράζουμε όσα βαρένικα θέλουμε σε πολύ καυτό νερό για περίπου 5 λεπτά (τα υπόλοιπα μπορούμε να τα διατηρήσουμε στον καταψύκτη).
Τα βγάζουμε από το νερό με μια τρυπητή κουτάλα.
Εν τω μεταξύ έχουμε κάψει λίγο βούτυρο σ’ ένα τηγάνι, προσθέτουμε τα βρασμένα βαρένικα, τα γυρίζουμε προσεκτικά και τα σερβίρουμε.