Με την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (εφεξής η «Πολιτική Προστασίας» ή η «Πολιτική») καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις που τηρούνται από την Εταιρεία FamilyFood IKE (εφεξής η «Εταιρεία») για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Η παρούσα Πολιτική έχει ως στόχο να σας πληροφορήσει για τις κατηγορίες των προσωπικών δεδομένων που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε, καθώς και για τον τρόπο και του σκοπούς για τους οποίους συλλέγουμε, αποθηκεύουμε, χρησιμοποιούμε και διαβιβάζουμε τα εν λόγω προσωπικά δεδομένα κατά περίπτωση. Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι για την Εταιρεία, η προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών των υπηρεσιών μας έχει πρωταρχική σημασία. Για το λόγο αυτό η Εταιρεία λαμβάνει όλα τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων που επεξεργάζεται και την διασφάλιση ότι η επεξεργασία τους πραγματοποιείται πάντοτε σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που τίθενται από το νομικό πλαίσιο, τόσο από την ίδια την Εταιρεία, όσο και από τρίτους που επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα για λογαριασμό της.

Η παρούσα πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων αποσκοπεί στο να σας παράσχει πληροφορίες σχετικά με το πώς συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα κατά την χρήση αυτού του ιστότοπου, συμπεριλαμβανομένων των οποιωνδήποτε δεδομένων μπορεί να παρέχετε μέσω αυτού του ιστότοπου, ή λόγω της αλληλεπίδρασης του με άλλους ιστότοπους.

Σε κάθε περίπτωση, η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί, επικαιροποιεί, αναθεωρεί, ή άλλως μεταβάλει την παρούσα Πολιτική ανά διαστήματα, εφόσον κρίνει αυτό αναγκαίο, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση σύμφωνα με τη νομοθεσία. Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε να ελέγχετε την παρούσα Πολιτική ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να ενημερώνεστε για την ύπαρξη τυχόν τροποποιημένων εκδόσεων.

Ποιοι Είμαστε

Η Εταιρεία παρέχει αξιόπιστες λύσεις, η τεχνογνωσία στον κλάδο των βαρέων μεταφορών (Ειδικών Μεταφορών), της επιτρέπει να ανταποκρινόνεται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε πελάτη, παρέχοντας tailor-made λύσεις, διασφαλίζοντας την επιτυχή εκτέλεση ακόμη και των πιο δύσκολων έργων. Η Εταιρεία δεσμεύεται πλήρως για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών του ιστοτόπου της. Θέλουμε να είμαστε εκ των προτέρων σαφείς σχετικά με τα δεδομένα που συλλέγουμε, τον τρόπο με τον οποίο τα χρησιμοποιούμε, τους αποδέκτες των δεδομένων αυτών και τα δικαιώματα σας που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων. Για τους σκοπούς της νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων αναφορικά με τις ενέργειες στις οποίες προβαίνετε μέσω της ιστοσελίδας ή την συλλογή άλλων στοιχείων δια μέσω του ιστοτόπου, είμαστε ο υπεύθυνος επεξεργασίας αυτών των προσωπικών σας δεδομένων.

Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά αυτήν την πολιτική απορρήτου σε συνδυασμό με την Πολιτική Cookies που βρίσκεται παρακάτω.

Τι είναι o GDPR;

Ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GeneralData Protection Regulation – εφεξής ο «Κανονισμός» ή «GDPR») αποτελεί το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στον εξεταζόμενο τομέα. Αντικείμενο του Κανονισμού είναι η θέσπιση των προϋποθέσεων για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, προς προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των φυσικών προσώπων και ιδίως του δικαιώματος προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Υπεύθυνος Επεξεργασίας Ως υπεύθυνος επεξεργασίας ορίζεται το πρόσωπο που καθορίζει τους σκοπούς και τον τρόπο της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Η Εταιρεία, με έδρα την Μ. Ψελλού 32 , Kalamaria, 54248, Θεσσαλονίκη ΑΦΜ: 998334520, Τηλ: +30 231 0457212‬ και email: contact@familyfood.gr, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον Καρματζόγλου Θεμιστοκλή, ενημερώνει ότι, ως υπεύθυνος επεξεργασίας και για σκοπούς άσκησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της, προβαίνει σε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των προσώπων που αναφέρονται στην παρούσα πολιτική σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία και τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών, όπως ισχύει. Για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων μπορείτε να απευθυνθείτε στην Εταιρεία. Τι σημαίνει ο όρος «προσωπικά δεδομένα»; Ως προσωπικά δεδομένα ή δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα νοείται κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο («υποκείμενο των δεδομένων»). Το ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο είναι εκείνο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα, ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας.

Τι σημαίνει ο όρος «επεξεργασία»;

Ως επεξεργασία νοείται κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σε σύνολα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή.

Ποιες κατηγορίες προσωπικών δεδομένων συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε;

Τα προσωπικά δεδομένα σας που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε είναι πάντοτε σχετικά με την εκτέλεση των υποχρεώσεών μας προς εσάς και απαραίτητα για την παροχή σε εσάς των επιθυμητών πληροφοριών δια μέσω της ιστοσελίδας μας ή της εφαρμογής μας. Η Εταιρεία μπορεί να ζητήσει προσωπικά δεδομένα του χρήστη, αν ο αυτός έρθει σε επαφή μέσω της ιστοσελίδας με την Εξυπηρέτηση Πελατών της Εταιρείας και διαβιβάσει κατά την επικοινωνία προσωπικά δεδομένα. Τα δεδομένα που συλλέγονται στα πλαίσια της Εξυπηρέτησης Πελατών αποθηκεύονται στην Εταιρεία και χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία του αιτήματος του χρήστη και για την απάντηση σε αυτόν. Σε αυτό το πλαίσιο, η Εταιρεία μας συλλέγει μόνο το ονοματεπώνυμο του χρήστη, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας μαζί του, στο βαθμό που ο χρήστης τα δηλώνει. Παράλληλα, η Εταιρεία μας για την πλήρη πρόσβαση στις υπηρεσίες της μέσω της εφαρμογής που παρέχει, απαιτεί την ενεργοποίηση εκ μέρους του χρήστη, μέσω του smartphone του ή άλλης παρόμοιας συσκευής, συστήματος γεωεντοπισμού (geolocation). Σε αυτή την περίπτωση, η Εταιρεία μας συλλέγει πληροφορίες σχετικά με τη γεωγραφική θέση στην οποία βρίσκεται ο χρήστης, το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιεί, τη διάρκεια της επίσκεψης και τη διεύθυνση IP μέσω της οποίας συνδέεται. Αποκλειστικός σκοπός της εν λόγω συλλογής είναι να διευκολύνει τον ίδιο το χρήστη προτείνοντάς του σημεία που υποστηρίζουν τις υπηρεσίες μας και τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση της γεωγραφικής του θέσης, χωρίς όμως να καταγράφει ουδένα άλλο στοιχείο αναφορικά με τη συμπεριφορά ή τις συνήθειες του χρήστη.

Ποιες είναι οι νόμιμες βάσεις επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων;

Η Εταιρεία επεξεργάζεται δεδομένα μόνο όταν έχει νόμιμο λόγο να προβεί στη σχετική επεξεργασία και συγκεκριμένα όταν:

  • η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκτέλεση σύμβασης της οποίας το υποκείμενο των δεδομένων είναι συμβαλλόμενο μέρος,
  • η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση του εταιρικού σκοπού και την εν γένει εξυπηρέτηση της δραστηριότητας της Εταιρείας,
  • η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τη συμμόρφωση με υποχρέωση που επιβάλλεται από το νόμο, όπως για παράδειγμα για φορολογικούς σκοπούς,
  • η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τη διαφύλαξη και προστασία των εννόμων συμφερόντων της Εταιρείας,
  • η επεξεργασία βασίζεται στη συγκατάθεση που παρέχετε υπό τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θέτει το νομικό πλαίσιο, για τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας Πολιτικής.

Το χρονικό διάστημα αποθήκευσης των δεδομένων καθορίζεται με βάση τα παρακάτω ειδικότερα κριτήρια ανάλογα με την περίπτωση:

Χρόνος τήρησης των δεδομένων Όταν η επεξεργασία εκτελείται δυνάμει σχετικής σύμβασης, τα προσωπικά δεδομένα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για την εκτέλεση της σύμβασης και τη θεμελίωση, άσκηση, υποστήριξη ή/και υπεράσπιση νομικών αξιώσεων που τυχόν απορρέουν από τη σύμβαση. Όταν η επεξεργασία επιβάλλεται ως υποχρέωση από διατάξεις του ισχύοντος νομικού πλαισίου, τα προσωπικά σας δεδομένα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα επιτρέπουν ή/και επιβάλλουν οι σχετικές διατάξεις. Σε κάθε περίπτωση εάν υπάρχει λόγος να διατηρήσουμε τα δεδομένα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, όπως στην περίπτωση νομικών ζητημάτων, δικαστικής διαμάχης ή άλλης αιτίας θα σας ενημερώσουμε ειδικώς.

Διαβίβαση δεδομένων σε τρίτους

Η Εταιρεία επιτρέπει την πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα σας μόνο σε εξουσιοδοτημένα πρόσωπα και αξιόπιστους συνεργάτες μας, προκειμένου να είναι δυνατή η ολοκλήρωση του σκοπού της συλλογής και επεξεργασίας τους, ως αυτή σας γνωστοποιείται. Οι υπηρεσίες της Εταιρείας δεν απευθύνονται σε ανηλίκους Επισκέπτες/χρήστες του ιστοτόπου που είναι ανήλικοι δεν επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του ιστοτόπου. Εάν παρόλα αυτά ανήλικοι χρήστες αυτοβούλως επισκεφτούν τον ιστότοπό μας και αυτό δεν είναι δυνατό να ελεγχθεί και ο ιστότοπος δε φέρει ευθύνη.

Η πολιτική της Εταιρείας είναι να συμμορφώνεται με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία όταν απαιτείται άδεια γονέα ή κηδεμόνα πριν από τη συλλογή, τη χρήση ή τη γνωστοποίηση στοιχείων ανηλίκων. Η Εταιρεία συνιστά στους γονείς να επιβλέπουν την δραστηριότητα των παιδιών τους στο διαδίκτυο και να αναφέρουν στην Εταιρεία οποιοδήποτε τυχόν γεγονός δραστηριότητας των παιδιών που μπορεί να συνιστά επεξεργασία προσωπικών δεδομένων τους από την εταιρεία μας.

Ποια είναι τα δικαιώματα σας σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα;

Κάθε φυσικό πρόσωπο τα δεδομένα του οποίου είναι αντικείμενο επεξεργασίας από την Εταιρεία απολαμβάνει τα ακόλουθα δικαιώματα:

  • Δικαίωμα πρόσβασης: Έχετε δικαίωμα να έχετε επίγνωση και να επαληθεύετε τη νομιμότητα της επεξεργασίας. Έτσι λοιπόν, έχετε δικαίωμα να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα και να λάβετε συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία τους.
  • Δικαίωμα διόρθωσης: Έχετε δικαίωμα να μελετήσετε, διορθώσετε, επικαιροποιήσετε ή/και τροποποιήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα
  • Δικαίωμα διαγραφής: Έχετε δικαίωμα να υποβάλετε αίτημα διαγραφής των προσωπικών σας δεδομένων όταν τα επεξεργαζόμαστε με βάση την συγκατάθεσή σας ή με προκειμένου να προστατεύσουμε τα έννομα συμφέροντα μας. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις (όπως ενδεικτικά όταν υπάρχει σύμβαση, υποχρέωση επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων που επιβάλλεται από το νόμο, δημόσιο συμφέρον), το εν λόγω δικαίωμα υπόκειται σε συγκεκριμένους περιορισμούς ή δεν υφίσταται ανάλογα με την περίπτωση.
  • Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας: Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων στις ακόλουθες περιπτώσεις:
    • (α) όταν αμφισβητείται την ακρίβεια των προσωπικών δεδομένων και μέχρι να γίνει επαλήθευση,
    • (β) όταν αντιτίθεστε στη διαγραφή προσωπικών δεδομένων και ζητάτε αντί διαγραφής τον περιορισμό χρήσης αυτών,
    • (γ) όταν τα προσωπικά δεδομένα δεν χρειάζονται για τους σκοπούς επεξεργασίας, σας είναι ωστόσο απαραίτητα για τη θεμελίωση, άσκηση, υποστήριξη νομικών αξιώσεων, και
    • (δ) όταν εναντιώνεστε στην επεξεργασία και μέχρι να γίνει επαλήθευση ότι υπάρχουν νόμιμοι λόγοι που μας αφορούν και υπερισχύουν των λόγων για τους οποίους εναντιώνεστε στην επεξεργασία. Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία:
  • Έχετε δικαίωμα να εναντιωθείτε ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων στις περιπτώσεις που είναι απαραίτητη για σκοπούς εννόμων συμφερόντων που επιδιώκουμε ως υπεύθυνοι επεξεργασίας, καθώς επίσης και στην επεξεργασία για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης και κατάρτισης καταναλωτικού προφίλ.

Δικαίωμα στη φορητότητα:

Έχετε δικαίωμα να λάβετε χωρίς χρέωση τα προσωπικά σας δεδομένα σε μορφή που θα σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε αυτά, να τα χρησιμοποιήσετε και να τα επεξεργαστείτε με τις κοινώς διαδεδομένες μεθόδους επεξεργασίας. Επίσης, έχετε δικαίωμα να μας ζητήσετε, εφόσον είναι τεχνικά εφικτό, να διαβιβάσουμε τα δεδομένα και απευθείας σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας. Το δικαίωμα σας αυτό υφίσταται όσον αφορά δεδομένα που μας έχετε παράσχει εσείς και η επεξεργασία τους διενεργείται με αυτοματοποιημένα μέσα με βάση της συγκατάθεσή σας ή σε εκτέλεση σχετικής σύμβασης.

Δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσης:

Τέλος, η Εταιρεία σας ενημερώνει ότι όπου η επεξεργασία βασίζεται στη συγκατάθεσή σας, έχετε δικαίωμα να την ανακαλέσετε ελεύθερα, χωρίς να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση σας, προτού την ανακαλέσετε. Για να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ηλεκτρονική διεύθυνση contact@familyfood.gr.

Για να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω δικαιώματά σας μπορείτε να απευθυνθείτε στην Εταιρεία, FamilyFood IKE , με ΑΦΜ 998334520, αποστέλλοντας email: στην ηλεκτρονική διεύθυνση contact@familyfood.gr με θέμα «Προσωπικά Δεδομένα» ή/και καλώντας στο τηλέφωνο: 231 0457212‬.

Δικαίωμα καταγγελίας στην ΑΠΔΠΧ:

Έχετε δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr): Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 210 6475600, Fax: +30 210 6475628, Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο:complaints@dpa.gr.

Ασφάλεια Προσωπικών Δεδομένων

Η Εταιρεία εφαρμόζει κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα με στόχο την ασφαλή επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων και την αποτροπή τυχαίας απώλειας ή καταστροφής και μη εξουσιοδοτημένης ή/και παράνομης πρόσβασης σε αυτά, χρήσης, τροποποίησης ή αποκάλυψής τους. Σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος λειτουργίας του διαδικτύου και το γεγονός ότι είναι ελεύθερο στον οποιονδήποτε δεν επιτρέπει να παρασχεθούν εγγυήσεις ότι μη εξουσιοδοτημένα τρίτα πρόσωπα δεν θα αποκτήσουν ποτέ τη δυνατότητα να παραβιάσουν τα εφαρμοζόμενα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, αποκτώντας πρόσβαση και προβαίνοντας ενδεχομένως σε χρήση προσωπικών δεδομένων για μη εξουσιοδοτημένους ή/και αθέμιτους σκοπούς.

Σύνδεση με άλλους διαδικτυακούς τόπους

Αυτός ο διαδικτυακός τόπος μπορεί να συνδέεται με άλλους διαδικτυακούς τόπους που είναι πέρα από τον έλεγχό μας, καθώς και άλλοι διαδικτυακοί τόποι που είναι πέρα από τον έλεγχό μας μπορούν να συνδέονται σε αυτόν τον διαδικτυακό τόπο. Παρόλο που προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι ο διαδικτυακός μας τόπος συνδέεται μόνο με διαδικτυακούς τόπους που μοιράζονται τα ίδια κριτήρια για το απόρρητο και την ασφάλεια, δεν ευθυνόμαστε για την προστασία και το απόρρητο τυχόν στοιχείων που παρέχετε σε άλλες ιστοσελίδες από τη στιγμή που θα εγκαταλείψετε τον διαδικτυακό τόπο της εταιρείας μας.

Η Εταιρεία συνιστά να είστε προσεκτικοί και να εξετάζετε την ισχύουσα δήλωση περί απορρήτου στους εν λόγω διαδικτυακούς τόπους.

Eπικαιροποίηση

Ο ιστότοπος επικαιροποιεί την παρούσα Πολιτική κατά διαστήματα, δημοσιεύοντας τη νέα έκδοση στον ιστότοπο ή σε συνδεόμενες εφαρμογές. Ο χρήστης θα πρέπει να ελέγχει τακτικά την παρούσα σελίδα για να βεβαιώνεται πως είναι σύμφωνος με οποιεσδήποτε αλλαγές στους όρους της παρούσας Πολιτικής.