Λογότυπο Ταλαγάνι

Ένα ξεχωριστό παραδοσιακό τυρί.

Χειροποίητο, από αιγοπρόβειο  και αγελαδινό γάλα, με μοναδική μαστιχωτή υφή και πλούσια αρώματα.

Το Ταλαγάνι Πέτρας, εκτός από ένα εκπληκτικό σαγανάκι, θα το απολαύσετε μέσα από τους ποικίλους συνδυασμούς των συνταγών μας, σε ένα αξέχαστο ταξίδι γεύσεων !

Συνταγές και πιάτα που επιμελήθηκαν με αγάπη και φαντασία η ομάδα του εστιατορίου “Απόλαυση” στην Κατερίνη.

Η μαγειρική δε διαφέρει από την ποίηση.

Και οι δύο έχουν στη διάθεσή τους αναρίθμητα υλικά, τα οποία συνδυάζοντάς τα με μαεστρία και φαντασία καταφέρνουν να γοητεύσουν τις αισθήσεις μας.

Το Ταλαγάνι Πέτρας είναι ένα τυρί ποίημα από μόνο του.
Μέσα από τις συνταγές που κρατάτε στα χέρια σας, σας παρουσιάζουμε όχι μόνο την εκπληκτική νοστιμιά που έχει ως σαγανάκι ή ψημένο στη σχάρα αλλά και ένα ταξίδι γεύσεων μέσα από τους πολλούς ποιητικούς συνδυασμούς που προσφέρει σε ζεστά και κρύα πιάτα.

Συνταγές με στόχο την αρμονία των υλικών μεταξύ τους, έτσι ώστε το ένα να μην καλύπτει τα αρώματα και τις ιδιαίτερες γεύσεις του άλλου, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την πολύπλευρη διάσταση της γεύσης του Ταλαγανιού Πέτρας σε πιάτα που κάνουν τη διαφορά.

Στην ποιητική αυτή γευστική περιπλάνηση, θα συναντήσετε το Ταλαγάνι Πέτρας γεμιστό σε μανιτάρια με πέστο, συντροφιά με πουρέ καρότο, αγκαλιασμένο από ρολά μελιτζάνας, περιτριγυρισμένο από αποξηραμένα φρούτα, άριστα συνδυασμένο με τοματίνια μέσα σε παραδοσιακό τραχανά και σε πολλές άλλες μαγειρικές προτάσεις που θα απογειώσουν τις αισθήσεις σας!

Το Ταλαγάνι Πέτρας είναι ένα παραδοσιακό τυρί, βασισμένο στη μοναδική συνταγή της οικογένειας Αποστόλου, που είχε παράδοση στην παραγωγή πρόβειου γάλακτος και χειροποίητων τυριών, στην Μεσσηνία. Ένα τυρί που εκφράζει την ιδιαιτερότητα
του τόπου και που το όνομά του σημαίνει κατά την Μεσσηνιακή ντοπιολαλιά «η κάπα του τσομπάνη».
Το χειροποίητο παραδοσιακό τυρί, από 100% αιγοπρόβειο γάλα, με την μοναδική μαστιχωτή υφή. Διατηρεί τη γεμάτη αρώματα γεύση του και μετά το μαγείρεμά του, καθώς και την ομοιομορφία του σχήματός του, χωρίς να λιώνει στο ψήσιμο.
Ένα τυρί ποίημα, που μέσα από τις συνταγές που κρατάτε στα χέρια σας, θα απογειώσει τις αισθήσεις και θα σας χαρίσει γενναιόδωρα ένα ποιητικό ταξίδι γεύσεων!
Στη διάθεσή σας, στα ψυγεία των super markets, σε αεροστεγή συσκευασία 200gr, έτοιμο κομμένο σε φέτες.
Απλό στο μαγείρεμα και στη χρήση του, στη σχάρα, στο τηγάνι, στο φούρνο, ολόκληρο, κομματάκια ή τριμμένο, λιώνει στο στόμα και απογειώνει τις αισθήσεις, κατακτώντας πρωταγωνιστική θέση στα μενού των περισσότερων εστιατορίων και νοικοκυριών.
Σήμερα το Ταλαγάνι Πέτρας παράγεται με την εγγύηση της υψηλής ποιότητας από το εργοστάσιο της εταιρείας ΗΠΕΙΡΟΣ, ακριβώς με την ίδια τεχνική της μεσσηνιακής παραδοσιακής συνταγής.
Διατίθεται και διανέμεται αποκλειστικά από την εταιρεία FAMILY FOOD.